На 24 февруари Мишел Льогран щеше  да навърши 87 години.

...
На 24 февруари Мишел Льогран щеше  да навърши 87 години.
Коментари Харесай

Гениалната мелодия на Мишел Льогран, която принадлежи на вечността… (видео)

На 24 февруари Мишел Льогран щеше  да навърши 87 години. През пролетта на тази година той щеше да изнесе концерт в столицата на Франция – само че тази концепция беше предотвратена от гибелта на известния, който умря на 26 януари в Париж.

Мишел Льогран  е освен композитор. Според музиковедите той, сходно на Едит Пиаф, Жак Брел, Жорж Брасенс и Клод Франсоа, се е трансформирал в публичен феномен, един от знаците на френската просвета.

Създател на прелестна кино музика, която прониква напряко в сърцето, това е Мишел Льогран. Неговите мелодии за голям брой ленти, популяризираха маестрото по цялата планета. Удивително надареният музикант прави шеметна кариера като композитор, диригент, аранжор и по-късно артист.

Мишел Льогран е композирал към 800 мелодии за 250 кино лентата, показал е на феновете на музиката  100 авторски албума. Сътрудничи с Морис Шевалие, Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Франк Синатра и Лайза Минели. Маестрото има три „ Оскари “ в сбирката си, както и пет влиятелни награди „ Грами “.

Легендарният мюзикъл “Cherbourg Umbrellas ” (Шербурските чадъри), в който взе участие Катрин Деньов,  печели “Златна палма ” на филмовия фестивал в Кан, в това число и с помощта на мелодията, написана от Мишел Льогран, която стана химн на любовта за всички времена.

Гениална музика, която принадлежи на вечността. Нашите деца, нашите внуци ще я слушат, ще плачат, ще се усещат тъжни, ще се усмихват и ще повтарят: „ Обичам те “.

Браво маестро! Светла  памет …

Прощалният пост на Киану Рийвс: „ Живейте всеки ден по този начин, като че ли той е финален “

 

„ Вдигнете очите си и извадете слушалките от ушите си. – Виждате ли хората зад мен? Те всички тичат на работа, без да обръщат внимание на нищо. Понякога всекидневието ни е…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР